sâmbătă, 10 martie 2012

Rosia Montana


AUR frate, nu gluma; aur care ne-ar scoate din cacat si adunat la un loc cu celelalte resurse care le avem cu conditia sa devenim producatori, tenativa de RON (fost Leu) ar putea sa devina valuta forte.Da, am scris bine, valuta forte.Acum unii puritani in ale economiei vor spune ca-s tampit si ca nu ar avea cum sa ajunga moneda nationala, nicodata la nivelul dolarului sau al francului elvetian.Au dreptate, dar moneda romaneasca ar fi in rand cu ele asa cum a fost si in anii 30.
Aurul de la Rosia Montana trebuie exploatat de catre romani si nu de catre tot felul de firme obscure, asa zis internationale, care apartin de familia Soros. 
Exista o firma in Baia-Mare, de geologi si chimisti, care a intrat brusc si dintr-o data intr-un anumit tip de anonimat, nu se publica mai nimic despre echipa Larechim, decat franturi de texte si alea foarte rare. Echipa Larechim a inventat in anul 2003 o metoda de a extrage aurul si argintul in proportie de 99,5% si respectiv 91%, fara a implica cianuri (RMGC abia asteapta sa ne lasa un lac imens de decantare plin cu otravuri dintre care, inviti toti udemeristii sa bea si ei acolo ceva, asa, un strop de caciula).
In urma procesului de extragere, rezulta un element secundar numit "trisulfura de arsen" care se vinde in occident cu +- 8000Euro kilu. Prelucrarea a 500 mii de tone de aur/argint/alte materiale din haldele maramuresene ar fi adus din vanzarea trisulfurii de arsen, 342 milioane de euro. Echipa baimareana a cerut statului roman, suma de 100 mii euro pentru a-si continua cercetarile.Stupoare, pe langa faptul ca nu au primit bani, laboratorul a fost distrus  de persoane necunoscute chiar si azi. 
De ce nimeni dintre marii si tarii blogari anti RMGC nu spune nimic de echipa Larechim ? De frica nu spun nimic.Odata ce au fost invitati sa mance, sa beie (li s-au dat si bani intre 1000 si 5000 Euro doar sa publice pe site/blog un manifest indirect pro RMGC), li s-a atras atentia sa nu tot puna intrebari care "nu au legatura cu RMGC".
Deocamdata aurul ramane tot la noi, in Romania. Nu il folosim nici noi dar nici Soros.


Doamna Ramona Ursu de la cotidianul Adevarul, a avut curaj si a publicat un articol scurt si la obiect despre echipa Larechim.
Doamna, aveti coaie...

Niciun comentariu: