vineri, 16 martie 2012

Liberalizarea preturilor

Autoritatile romane amana din 2007 liberalizarea preturilor la energie desi autoritatile europene solicita imperativ acest lucru.


Dar "europenii" uita un lucru sau de fapt nu vor sa-l recunoasca ( cu acordul autoritatilor romane, clar), acela de a nu avea drepturi depline in tot spatiul Shengen, drepturi care influenteaza direct economia romana si implicit cea europeana, deoarece noi, romanii, nu consumam produsul intern ci consumam toate produsele straine pe care le gasim in hipermarket.


Cand il vad pe mosneagul Vasilescu (Weissman) la TV mi se face greata si inclin sa cred ca indivizi ca el, trecuti cu muuuuult de varsta a treia, ne conduc noua celor tineri, viitorul, influentele negative simtindu-se din plin in viata de zi cu zi.
Babaciunea asta de ce nu iese la pensie? De ce nu i se aplica legea si acestui "consilier bancar" ?


Declaratia "specialistului" in energie, tovarasul Jean Constantinescu, ii convine de minune ca doar pentru a fi " analist", ia bani cat nu ar fi castigat 10 familii la un loc pe 3-4 generatii.


Iata ce ne spune acest individ: "Autorităţile nu au de ales şi vor trebui să renunţe la sistemul practicat în prezent de preţuri paralele. Este un angajament asumat de România".
Adica, vrem nu vrem, se poate ori nu, pulimea (A. Nastase) nu are de ales, accepta o ba, solutia e la fel: scumpire !


Un cotidian scrie:


"Cum vor fi însă influenţate investiţiile dacă autorităţile vor liberaliza preţul la energie? Vor exista probleme de competitivitate în ceea ce priveşte produsele româneşti, dacă ţinem seama că investitorii se uitau când alegeau România şi la costurile cu forţa de muncă, la preţurile energiei şi materiei prime."
- Nimic mai fals.
Investitorii straini niciodata nu au facut diferente economice intre tari.Pe ei ii interesau profitul companiei pe care o reprezinta. Iar Romania, da energie electrica la toate tarile din Balcani pe bani de nimic iar muncitorii romani sunt foarte apreciati in Europa.



"Când preţurile la curent electric şi gaze cresc, apar unele semne de întrebare pentru investitori. Însă  investiţiile nu vor fi afectate într-o măsură foarte mare. Oamenii de afaceri investesc dacă afacerea aduce bani. Sunt domenii foarte profitabile cum este cel al energiei şi care extrem de atractiv pentru investitori. De asemenea, oamenii de afaceri se vor îndrepta mai mult spre domenii unde consturile cu energia sunt mai mici"
- Din nou, alta dezinformare intentionata.Scopul dezinformarii este exact acela pentru a obtine scumpiri ale energiei, prin specula si se da in continuare cu minciuna: "absorbtia de fonduri europene  a fost slaba, in consecinta...".


Nu se poate scumpi energia atat timp cat Romania nu are drepturi depline in C.E.
De ce credeti ca nemtii, francezii, olandezii, au salarii mari? Pentru tari ca si Romania, este piata de desfacere ale produselor vest-europene, iar noi, pe langa faptul ca producem ceva infim, nici nu consumam acele produse pentru ca nu le gasim in magazine ci doar la "tara".

Niciun comentariu: